Lyssætning med to speedlite

Så er det tid til lidt studio lyssætning med speedlight. Lyssætningen denne gang er rimelig standart vil jeg tro.

Udstyr:1 x SB900 i Lastolite EzyBox 60cm,1 x SB900 med snoot,1 x Lastolite TriFlips 8:1 silver

Hovedlyset er en SB900 i en Lastolite Ezybox 60cm softbox som er skrånet lidt ned for, at give lidt falloff i håret. Der er sat en reflektor modsat hovedlyset for, at give en lidt blødere skygge på siden af ansigtet og mindre skygge i øjenhulerne. Sidst er der brugt en SB900 med snoot for, at undgå for meget spredning af lyset og for, at give et lidt hårdt kantlys.

Billed nr. to har næsten samme lyssætning. Reflektor er sat lidt lavere og er placeret sådan, at den giver lidt lys på undersiden af modellens højre arm. Havde reflektoren ikke været sat sådan, ville der ikke være noget separation mellem den sorte baggrund og modellens arm.

Jeg ved godt billederne ikke er perfekte. Der er bla. en stor fold i tøjet og lidt unaturligt fingerstilling på det ene billed og kantlyset er lidt for hårdt på begge billeder. Hvilket jeg ikke lagde mærke til på lcd’en bag på kameraet da jeg tog billederne. Af selv samme grund vil jeg for eftertiden kun skyde direkte ind i computeren (Tethering) for, at kunne se billedet med det samme på en stor skærm. Man kommer hurtigt til at overse noget når man “kun” kikker på en 3″ lcd skærm.

Jeg har med vilje ikke lavet meget ved huden i photoshop, da billederne er almindelige portrætter og ikke modelbilleder.

Kom med en kommentar. Skriv hvad du mening ?

En komentartil “Lyssætning med to speedlite”

  1. Christian siger:

    Hej John,

    Godt indlæg. Jeg skal selv igang med at lære om lyssætning med flere strobes så det er fedt at læse om dine indledende erfaringer om emnet. :)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>